Francúzsko nemá len more a Paríž

14. decembra 2015, cestovatel, Francúzsko

Francúzsko ako krajina obklopená morom s významným historickým postavením ťaží hlavne z toho a láka turistov plážami a historickými pamiatkami. Netreba zabudnúť, že Francúzsko je krajina hornatá – či už ide o Pyreneje, Juru, severné a južné Alpy alebo Vogézy. Všetky strediská sú využívané celoročne, v lete prevažne na horskú turistiku a v zime na lyžovanie a wellness. Avšak nájdu sa aj výnimky.

pyreneje

(pyreneje)

Vogézy

Vogézy

Letné lyžovanie ponúka stredisko Les Duex Alpes, v nadmorskej výške od 2800 do 3600 metrov sa nachádza ľadovec a od 16. júna do 01. septembra sa na ňom dá lyžovať, a to v čase o 7.15 do 13.30.. V lete si zalyžujete aj v stredisku Tignes, kde sa ľadovec nachádza vo výške od 2700 do 3600 metrov. Poobede sa môžete venovať túram po okolí alebo oddych či opaľovaniu na hotelových terasách. Po lyžovačke sa môžete venovať napríklad aj vodným športom /rafting, kajak, splav kaňonov a podobne/, paraglidingu či horskej cyklistike. Zaujímavé sú aj túry do národných parkov.

Vogézy

Vogézy

Vo Francúzsku je množstvo lyžiarskych stredísk, niektoré sú celosvetovo známe, iné sú takmer až rodinného charakteru. Najznámejšie sú v južných a severných Alpách. V južných Alpách sú to strediská Grand Serre Che a Milky Way, tam patrí rezort Montgenevre. Severné Alpy sú na lyžiarské strediská a rezorty oveľa bohatšie, preto vyberám iba pár, napr. Grande Domaine, 3 Valleys, Evasion Mont Blanc, Paradiski, Portes du Soleil alebo Chamonix Valley.

Pohorie Vogézy má priemernú výšku 1000 metrov a je skôr zamerané na pešiu turistiku a cykloturistiku zaujímavé sú nespočetné vodopády alebo jazero ľadovcového pôvodu Lac de Schiessrothried. Krasové pohorie Jura zasahuje aj do Švajčiarska a Nemecka a je bohaté na javy ako kaňony, vyvieračky alebo jaskyne. Pyreneje zas tvoria prírodnú hranicu so Španielskom a tiež lákajú vodopádmi /najvyššími v Európe – Grande Cascade/ ale aj lyžiarskymi strediskami.

Les Duex Alpes

Les Duex Alpes

Francúzsko je rozprávková krajina čo poviete?

Francúzsko

Zdroj: www.wikipedia.orgwww.letenkyzababku.sk, images.google.comwww.dovolenka-egypt.skcestovanie.pravda.sk